Vervang uw PKIoverheid-certificaat voor 2021

Na 31 december 2020 gaan certificaat verstrekkers het PKIoverheid-certificaat vervangen door de G3-certificaten in te trekken. Voer deze vervanging daarom zo spoedig mogelijk uit. Zo kunt u ook in 2021 aangiften loonheffingen blijven indienen. Kijk voor meer informatie op Logius.nl.
Doet u dit niet? Dan kunt u vanaf 1 januari 2021 geen aangiftes meer indienen.
Voorkom een verzuimboete en wees op tijd!

Maakt u gebruik van de Loonaangifte Indien Service (LIS)? Dan is dit niet voor u van belang. Wij hebben hier zelf dan al voor gezorgd.

PKIoverheid-certificaat vervangen

Heeft u al een PKIoverheid-certificaat? Dan heeft uw certificaat verstrekker al contact met u opgenomen voor het vervangen van het certificaat. Mocht u deze communicatie hebben gemist, neem dan contact op met uw certificaat verstrekker.

Het stappenplan voor het vervangen van het PKI-certificaat (KPN) vindt u op deze pagina.

Heeft u nog geen certificaat en gaat u deze aanvragen bij bijv. KPN, Quovadis of Digidentity? Dan krijgt u tegenwoordig standaard een PKIoverheid-certificaat met het niveau G1.

PKIoverheid-certificaat selecteren of controleren

Wilt u controleren of het certificaat dat u gebruikt G1 of G3 is? Dat kan in LogiPoort via Opties > Instellingen > Instellingen Digipoort > Kies de drie puntjes (…) achter Onderwerp PKI-Certificaat en zoek uw PKIoverheid-certificaat op. Achter CA ziet u G1 of G3 staan.

Ziet u alleen het G3-certificaat staan en niet het G1-certificaat maar heeft u wel het .pfx bestand om het G1 PKIoverheid-certificaat vervangen? Kijk in dit artikel voor meer informatie over het installeren van het PKI-certificaat.

Heeft u een .pem bestand gekregen? Dan moet dit nog omgezet worden naar een .pfx bestand. Hoe u dat (voor KPN) doet leest u op deze pagina.

Aanvullende servercertificaten

Naast het PKIoverheid-certificaat zijn er ook standaard server certificaten. Als u van een G3 certificaat naar een G1 certificaat bent gegaan, dan dient u deze certificaten ook te installeren.

Meer informatie vindt u in dit artikel van de online help.

Krijgt u een foutmelding ‘X.509 kan de keten niet vinden’? Dan lossen de stappen uit bovenstaand artikel het probleem ook op.